06 ledna 2013

Recenze: Percy Jackson - Bitva o labyrint

Autor: Rick Riordan
Přeložila: PhDr. Dana Chodilová
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 384
Série: Percy Jackson
Díl: 4


Anotace:


Jmenuji se Percy Jackson… Je mi skoro 15. Svět kolem se zdá být čím dál nebezpečnější.
Tábor polokrevných už není, co býval. Luke s Kronovou armádou se snaží dostat se za jeho hranice. Vydáváme se do prastarého Daidalova labyrintu. Jdeš do toho s námi? Musím tě ale varovat, důmyslné podzemní bludiště může člověka dovést kamkoli, zmást, dohnat k šílenství a zahubit…



Vlastní hodnocení:

Přípravy na válku vrcholí, napětí je takřka hmatatelné a vůbec jde poznat, že tady končí veškerá sranda. Je to dokonce tak vážné, že i pan D. zvedl zadek od karet a dietní koly a vydal se zařídit nějakou práci pro bohy . Tábor má dokonce nového učitele šermu - dospělého polokrevného, který má momentálně na starosti táborové aktivity. 



Při jedné takové Annabeth s Percym náhodou najdou vchod do bájného Daidalova labyrintu. Tehdy je už jasné, že se Luke snaží najít Daidala a magickou Ariadninu nit, aby díky ní našel cestu labyrintem - přímo do Tábora polokrevných. Měla jsem taky obrovskou radost z návratu Percyho nevlastního bratra Tysona.


Všichni jsou již takový daleko dospělejší, je to značná změna oproti například Zloději blesku. Největší změnou prošel Nico DiAngelo, po smrti Biancy už to není takový malý kluk. Je naštvaný na celý svět - a nejvíc na Percyho. V tomhle díle patří k mým nejoblíbenějším postavám. A scény s Annabeth a Percym jsou... prostě si pomalu uvědomují, že jeden druhého začínají mít rádi.

Čtyřka je zatím ze všech dílů nejméně vtipná, ale je v ní nejvíce akce. Ale vtip tam rozhodně nechybí. Navíc mě vždy pobaví názvy kapitol (Kapitola 2 nese název: Podsvětí mi volá na účet volaného) a stejně tak Percyho zajímavé vztahy s koňmi.



Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.


1 komentář: