05 listopadu 2013

Recenze: Hraničářův učeň - Halt v nebezpečí

Hraničářův učeň 9 - Halt v nebezpečí
Autor: John Flanagan


Přeložila: Zdena Tenklová
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 427
Sága: Hraničářův učeň
Díl: 9


Anotace:

Pronásledování zločinců může být smrtelně nebezpečný úkol – dokonce i pro hraničáře.

Halt, Horác a Will sledují Tennysonovu stopu z Clonmelu přes Piktu až do Araluenu. Falešný kazatel se svými nohsledy unikl v Hibernii spravedlnosti a Halt nechce dopustit, aby se totéž stalo znovu. V Hibernii porazil Will jednoho z Tennysonových genoveských nájemných vrahů – jenže ještě dva zůstali naživu. Bude Willovo a Haltovo mimořádné lukostřelecké umění stačit na to, aby je zachránilo před úkladnými vrahy? Nebo má Willův učitel před sebou svůj poslední boj?


Vlastní hodnocení:

Díl patří mezi takový slušný průměr celé série. Má však i několik světlých okamžiků. Moje nejoblíbenější tu ale samozřejmě nemohu prozradit.


Opět si musím trochu postěžovat na Johna Flanagana za ty jeho otravné podtituly, ve kterých vždy prozradí příliš mnoho. Řekněte sami, kdo z vás by četl knihu, u které již přesně ví, co se v ní stane. Naštěstí nám autor vždy ještě přidá několik perliček, které náš dokážou udržet při čtení.


V našem případě tedy víme, že se Halt ocitne v nebezpečí a já dodávám, že opravdu ale opravdu velkém. Ten jediný kdo mu může pomoci, nebude pochopitelně nikdo jiný než náš tolik oblíbený Will, ale ani on není všemocný. Dokáže to? To už si musíte přečíst sami.


Nemohu se již dočkat desátého dílu Hraničářova učně s podtitulem Císař Nihon-Džinu a doufám, že budu moci v nejbližší době zveřejnit i jeho recenzi.




John Flanagan


Knihu si můžete zakoupit ZDE.
Děkuji nakladatelství Egmont za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat